2014. szeptember 24., szerda

Halloween hétvége Londonban! Szerezz be egy félelmetes jelmezt, és élvezd a legborzongatóbb bulit, amiben csak részed volt.


Nálunk a halottak napja a megemlékezésről szól. Vannak viszont olyan helyek, ahol ezt nem veszik olyan "véresen" komolyan, sőt egy hatalmas buli keretében rémisztgetik egymást. Ez az a nap, amikor elszabadulnak a zombik, a szellemek, a boszorkányok és egyéb rémségek társaságában megszállják az utcákat és házakat.
Látogasd meg London legfélelmetesebb látványosságait!

London Dungeon: A város talán legfélelmetesebb nevezetessége. Megismerhetjük a város legsötétebb titkait. Rémisztő történetek, humor, és rettegés. Itt találkozhatsz Hasfelmetsző Jack-el, végignézheted a londoni tűzvészt, és akár a 18. századi kivégző eszközöket is kipróbálhatod - magadon! Kétségkívül felejthetetlen élmény. A belépőjegyet jobb ha online megvesszük mondjuk itt, vagy itt.




Hempton Court Palace :
VIII. Henrik lakheje volt. Régóta kísértetjárta helynek tartják. Legtöbbször Chaterina Howard-ot Henrik ötödik feleségét vélik látni, akit házasságtörés miatt végeztek ki 1542-ben. Jane Saymour a későbbi VI. Edward is megjelenik néha, ő a szülésbe halt bele, és időnként VI. Edward dadája is tiszteletét teszi a kastélyban.
2003-ban a biztonsági kamerák személyzete arra lett figyelmes, hogy kinyílt az egyik ajtó. Amikor odarohantak nem láttak semmit, a kamera felvételén viszont egy korabeli ruhába öltözött hófehér arcú férfi alak jelent meg. Lehet, hogy maga VIII. Henrik az? Félelmetes, ahogy az ajtót kinyitja, ugyanis olyan távol áll tőle, hogy azt biztosan nem a kezével teszi. (Mondjuk az sem világos miért csukja be utána, egy szellem...) A felvételt itt megnézheted. Kísértetvadászatra fel!

Tower of London: Európa egyik legrégebbi várkastélya, 1078-ban kezdték el építeni. Sokféle funkciója volt, de végül mint börtön került a köztudatba. Sokakat kínoztak meg és végeztek ki itt. A legismertebb szellem Boleyn Anna, aki VIII. Henrik második felesége volt. Házasságtöréssel és felségárulással vádolták meg, és fejét vették, az ő szellemét vélik látni a legtöbben, kivégzéskori ruhájában, a fejével a hóna alatt. Az egyik legkegyetlenebb kivégzésben az akkor hetven éves Salysbury grófnőnek volt része, akit szintén VIII. Henrik végeztetett ki. A vérpadon, közvetlenül a lefejezése előtt megrettent a bárdtól és megpróbált elmenekülni, a hóhér azonban utána eredt, és gyakorlatilag feldarabolta. Az ő szellemét is gyakran látni vélik.
A Véres Torony gyakori kísértetvendége I. Erzsébet volt szeretője, akit azért záratott be, mert feleségül vette az egyik udvarhölgyét. Hosszú raboskodás után végül megbocsátott neki, Erzsébet halála után viszont I. Jakab kivégeztette. Szintén ide záratta be, és végeztette ki  III. Richárd a két kis unokaöccsét, sokan vélik látni a két kisgyerek körvonalait is a Tower-ban. A legrémisztőbb hely viszont kétségkívül a Sótorony, ahova a személyzet tagjai sem mennek be szívesen, mióta egyiküket itt találták meg megfojtva, és máig sem derült fény az esetre. A kutyák is kerülik ezt a helyet.
Nem meglepő, hogy szellemtúrákat szerveznek itt a borzongni vágyó látogatóknak.

Kísértetbusz túrára nevezhet be, aki szeretné meghallgatni London félig igaz-félig fiktív kísértet történeteit színészek és stand-up-osok előadásában. Ajánlott előre foglalni. 5 év alatti gyerekeknek nem ajánlják.

Felnőtt Halloween programok:

Halál az arhívumban: október 31-én este a Hajózási Múzeumban megismerheted a leghátborzongatóbb haláleseteket, és a legtitokzatosabb eltűnéseket. Kutakodhatsz az arhívumban kiélheted a kreativitásod a halálrajzok készítésében, megfigyelhetsz egy valódi állatpreparátort munka közben és nyelvgyakorlásnak sem utolsó. (National Maritime MuseumRomney Rd, Greenwich, SE10 9NF)

Borzongás a kápolnában:  Borzongj Hitchcock filmeket nézve egy gótikus kápolnában. Jegyelővétel szükséges.

BT torony megmászása: Mi is lenne hátborzongatóbb, mint 842 lépcsőt jelmezben megmászni. Itt is szükséges előre jelentkezni.

Ezen az oldalon rengeteg halloween buli lehetőséget találunk október 31-től november 2-ig. Valójában bármelyik helyre betévedve mindenhol.

A gyerekeknek is rengeteg programot kínálnak, ahol megismerkedhetnek ezzel az angol gyerekek által leginkább kedvelt, legviccesebbnek tartott ünneppel. Jelmezkészítés, arcfestés, lovaglás, kézműves programok, süti készítés, jelmezes kutya felvonulás, és sok egyéb, a legjobb pedig, hogy mindenki jelmezben mókázhat, azzá válhat, amivé csak szeretne.

Rengeteg jelmezötletet találsz az interneten. Vagy elintézheted Londonban. A legjobb beszerzési helyeket itt találod.


Odajutni a legolcsóbban egy Ryanair-Wizzair kombinációval lehet.
Ha október 30-án szeretnénk idnulni Ryanair 16019 ft egy útra, vissza nov. 3-án wizzair 10990ft.

Az odaút egyébként 28-án Ryanair-el 13289 ft, Ha pedig vissza mindenképp 2-án kell visszajönnünk, a  Wizzair 16990 ft-ért hoz vissza.


Szállást már 14 ezer ft/2fő/éj- től is találhatunk, kompromisszumokkal. A központhoz közelebb 24 ezer ft körültől találhatunk megfelelő szállás szintén éjszakánként 2 főre. Ha pedig családiasabb környezetre esetleg közvetlen emberi szóra is vágynánk mellé nyugodtan keresgéljünk az airbnb oldalán, vagy a legjobb hostelekért a hostelworld.com-on.

Mire vársz? Vár rád egy fergeteges Halloween party!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése