2014. szeptember 13., szombat

Hosszú hétvége Isztambulban? 24 029 forintért? Azonnal indulni kellene, de hol is a bőröndöm? November 28 - December 1



Ezeken a szürke, unalmas, esős és kedvtelen szeptemberi szombatokon gyakran gondolkodunk el, hogy van-e kedvünk ehhez az egészhez. Tényleg ez a normális, márciusig nem is számíthatunk semmi jobbra? Dehogynem, vegyük kezünkbe az irányítást és győzzük le a szomorú hétvégéket. Nem kellett sokat gondolkodni azon, hogy mi legyen a következő célpontunk. Irány Isztambul!

A hely, ahol a kereszténység találkozik az iszlámmal. Európa pedig Ázsiával. Olyannyira, hogy már maga a repülő is a város ázsiai felén tesz le, az újonnan épült Sabiha Göcken repülőtérre. Ha vágytál arra, hogy eljuss egy másik kontinensre, akkor tehát itt a lehetőség. Ennek ellenére mi mégis azt javasolnánk, hogy az európai részen töltsd az időd javát, ugyanis a legfontosabb látványosságok itt találhatóak. Fantasztikus épületekkel és emberekkel fogsz találkozni, de ami talán a legfontosabb, az a hangulat, ami az egész városban nagyon kellemes. A színek, az illatok és a nyüzsgés mindenkit rabul ejt, a nagy bazár forgatagából pedig tényleg csak kikeveredni lehet, de talán nem is érdemes. A Fatih városrész zegzugos utcácskáira mindig emlékezni fogsz, mert mindenkit lenyűgöz a forgatag, a Taksim tér környéke és a mellette húzódó bevásárlóutca pedig bárhol Európában megállná a helyét. Ezt amúgy nagyon sokan meg is tapasztalták már, hiszen a város tele van turistákkal, nagysága miatt azonban olyan kényelmesen vesznek el, hogy jelenlétük egyáltalán nem zavaró. Tökéletes helyszín, legyen akár szó romantikus utazásról (ajánlott program: hajókázás a Boszporuszon), akár nagyobb baráti társasággal való kikapcsolódásról (ajánlott helyszín: Beyoglu negyed).

Az odautat a Wizz Air biztosítja, visszafele pedig a Pegasus Airlines hoz el a legjobb összegért. Utóbbiaknak sajnos nincs magyar nyelvű honlapjuk (egyelőre), de a honlap minimális angol tudással is könnyedén használható. A repülőtérről buszok visznek be a városba, melyeknek az átlagos menetideje forgalomtól függően 60-90 perc lehet. Szállást érdemes a Fatihban foglalni, 3 éjszakára általában 30 ezer forintért (azaz fejenként 15 ezer forintért) kényelmesen, jó körülmények között szállhatunk meg. Külcsín alapján talán ezt a szállást tudnám szívesen ajánlani. Összességében tehát fejenként 37 ezer forint körüli összegért cserébe eljuthatunk egy nagyon meggyőző 14 milliós nagyvárosba négy napra. Jó hír, hogy magyar állampolgároknak immár vízumra sincs szükségük.

Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan keressetek minket a facebook oldalunkon, ha pedig nincs, akkor menjtek bétran foglalni, mert kevés ilyen jó lehetőség van.

Kicsi a világ. Tényleg az. Jó utat kívánunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése