2014. szeptember 9., kedd

A török riviéra, mint egy mágikus dzsinn, mindent megad amire vágysz. Most 59 251 ft-ért!


A török riviérán mindenki megtalálja, amire vágyik. Kristálytiszta türkizkék tengert, puha homokos strandot, színes, apró, lapos kavicsosat, csipkézett partokat, színes élővilágot, sok-sok kalandot, szórakozást, és még több látnivalót. A török strandok a világ legtisztább strandjai, több, mint 300 közülük kék zászlós, szigorúan figyelnek a vízbiztonságra és a természetvédelemre.

Az utazás a Pegasus Airlines-al 59251 ft. Ezen az áron elérhető utazási dátumok:indulás szeptember 11-én vagy 17-én, vissza út:  szeptember 24,25, 27, 29, október 1.
A dátum kiválasztás után nincs is más dolgunk, mint eldönteni, hogy melyik part is lenne álmaink netovábbja. Szállást az igényeink, és a pénztárcánk szerint könnyen találhatunk például a trivago.hu oldalon.
Egy kis segítség a megfelelő úti cél kiválasztásához:

A homokos partok szerelmese vagy?Szereted a nyüzsgést, programokat?
Neked való az egyik leghosszabb (10km), és legkedveltebb Lara strand;
vagy az Incekum, amit a legszebbként aposztrofálnak, tökéletesen beteljesíti a megszállott strandolók minden álmát; a Belek strand 16 km-en húzódó fehér homokos strand,fenyőfák koszorújában, a golf szerelmeseinek is paradicsoma;a Kemer strand közelében kevés a látnivaló, a strandolás szerelmesei viszont igazi királynak és királynőnek érezhetik magukat;a Kleopátra strand, az egyik leginkább családbarát; a Konyaalti strandon kicsit távol lehetünk a nyári tömegtől, az egyik felén aquapark, játszótér és akvárium is várja a látogatókat, hasonlóan kedvelt a Buchut Ölu Deniz is. Mindegyikre jellemző, a finom homok, néhol homok apró kaviccsal, sok program lehetőség: vízisí, jet ski, kajak, szörf, játszótér, lassan mélyülő víz, pezsgő élet.

Nem vonz a nyüzsgés? Jobban szereted a nyugodt pihenést, a természetes, nyugodt partokat?
Erre az egyik legjobb példa a Patara strand. A 12 km hossz strandot lágy homokdűnék, és fodrozódó hullámok jellemzik. Természetvédelmi oltalom alatt áll, így ott nem épülhetnek szállodák. Az utazók a szomszédos falu családi panzióit és szállóit keresik fel.
Az Olympos strand egy nemzeti park területén belül fekszik. Itt nincsenek szállodák, éttermek, csak az érintetlen homokos-kavicsos part és mögöttük a hegyek. Természeti látnivalókban gazdag, felfedezésükre biztos nem elég egy nap. A közelben tudunk apartmanházakat bérelni.
Ugyanilyen természetes környezet jellemzi a Dalyantól délre található Iztuzu is.

Szereted az érdekes látnivalókat csodálatos tengerpartokkal kombinálni?
Phaselis strand: A Török-riviéra egyik leggyönyörűbb strandja, mely az antalyai repülőtértől 45km-re, Kemer belvárosától 10 km-re fekzik. A gyönyörű erdős környezet, a titokzatos antik romok és a kristálytiszta vizű tenger elbűvölik a látogatókat. Az ókorban ez volt a legfontosabb kikötőváros a nyugati parton, majd az idők során jelentéktelenné vált, de a város romjai a mai napig fenn maradt.
Antalya a riviéra fővárosa. Legfontosabb látnivalója az i.sz.130-ban épült Hadrianus-kapu és a szeldzsuk törökök által épített, városfallal körülvett óvárosi bazár. Tengerpartjai a már fent említett Lara Beach és a Konyaalti Beach ahol homokos és kavicsos részek váltakoznak.
A már szintén említett Belek közelében lévő Apszendoszon található a világ legjobb állapotban fennmaradt ókori színháza, és Perge ősi hettita városa is. Legfőbb látnivalók itt a szép állapotban megmaradt hellén városkapuk, és Kis-Ázsia legnagyobb ókori stadionja.
Antalyatól 70km-re találató Side i.e. 7. században alapított antik városa. Gazdagságáról az antik színház, valamint Apolló és Athéné tengerparton álló templomai tanúskodnak. Raftingolhatunk a Köprülü kanyon hegyei közötti kristálytiszta vízen, vagy megnézhetjük a Sidétől 13 km-re, Managvatban lévő csodálatos romantikus vízesést.
Alanya- Kleopátra nászajándéka szintén bővelkedik látnivalókban. A város jelképe a nyolcszögletű Vörös Torony éj az aljában lévő Etnográfiai Múzeum, a lenyűgöző kilátást nyújtó Citadella, az egyedülálló, műemlékvédelem alatt álló, sziklába vájt hajógyár, az Archeológiai Múzeum, Kemal Atatürk háza. Leghíresebb strandja a már említett Kleopátra strand. A felsorolást pedig szinte a végtelenségig folytathatnám. Itt biztosan mindenki talál izgalmas látnivalókat.


A jegyek ára nagyon gyorsan emelkedik, tanácsos gyorsan dönteni!

Jó utat kíván a Kicsi a világ csapata!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése