2014. szeptember 15., hétfő

Te már tudod mit csinálsz az 23-i hosszú hétvégén? Irány Milánó! Vagy inkább zavarj össze mindenkit és menj el egy héttel korábban, sokkal olcsóbban! 6990 ft-ért!!


Milánóról azt mondják, hogy a divat fővárosa, és látva az utcán sétáló rengeteg jól öltözött nőt és férfit, az ember elgondolkodik rajta, hogy tényleg lehet benne valami igazság. Nem csak azok számítanak jól öltözöttnek, akik a híres Dóm térről induló, és luxusüzletekkel teli Galleria Vittorio Emanuelle-n vásárolnak, egyszerűen sokan figyelnek a megjelenésükre, és szerencsére ezt olcsóbban is megtehetik, minden tele van kis butikokkal, ahol egyedi dolgokat is beszerezhetnek/tünk.

Nem csak akkor érdemes viszont ide látogatni, ha fel szeretnénk frissíteni a ruhatárunkat. Itt a modernitás összefonódik a történelemmel, a műemlékekkel, és a szórakozással. A butikoknak sokszor műemléki épületek adnak otthont, a modern épületek közé tökéletesen illeszkednek a kis gótikus templomok. Itt mindig pezseg az élet.

A Dóm tér (Piazza del Duomo, sárga metró vonalán) a legjobb kiindulópont a városnézéshez, innen gyalog a legtöbb fő látványosság elérhető : Teatro Alla Scala (világhírű operaház), a királyi palota, a már említett Galleria Vittorio Emanuelle (itt akkor is érdemes végigmenni, ha nem szeretnénk vásárolni, az átrium maga gyönyörű), a Castello Sforzesco (a vár), a Sant' Ambrogio bazilika, és a Santa Maria Delle Grazie templom (itt található Leonardo híres freskója Az utolsó vacsora, amit ha előre bejelentkeztünk például itt, akkor esetleg meg is nézhetünk).

Éjszakai szórakozáshoz legmegfelelőbb a Navigli. Ezeknek a korábban hajózott, ma leginkább turista látványosságként számon tartott csatornáknak a partja tele van éttermekkel és szórakozó helyekkel.

Focirajongóknak érdemes ellátogatni az AC Milan stadionjába, a San Siroba, he nem is tudunk meccsre menni körbe vezetnek minket a stadionon. (Piros metro Lotto állomás, vagy 16 villamos visz ide).

Amennyiben csak a hosszú hétvégén tudunk útnak indulni október 24-26-ig  a Wizzair 28 980 ft-ért az esti és 30980 ft-ért a reggeli járaton visz. Ha van lehetőségünk mindenkit összezavarni és egy héttel korábban elindulni október 16-19-ig  13980 ft oda-vissza, 17-19-ig 15980 ft, és ha van lehetőségünk 20-ig maradni október 19-én este akár egy Inter - Napoli meccset is megnézhetünk a San Siro stadionban.

Milánóban biztosan nem fogsz unatkozni!

Jó utat kíván a Kicsi a világ csapata.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése