2014. szeptember 7., vasárnap

Töltsön el egy hétvégét Kelet-Európa kulturális központjában, Kijevben! Repülőjegyek most csak 22.980 forintért! Október 24-26.



Ha igazán szeretne egy kis kulturális feltöltődést, akkor itt a ragyogó lehetőség. A kontinens egyik legrégibb és nyolcadik legnagyobb városa várja az új felfedezők érkezését. A hely, amit a kommunizmus nem csak megérintett, hanem a maga formájára mintázott, egy hely, ami mégis a legtöbbet fejlődött a Szovjetunió felbomlása óta. Ahol a kelet keveredik a nyugattal, a palotaszerű épületek a panelokkal. Mégis elbűvülő, magával ragadó:

Kijev

Pár hónapja a tv készülékeknél százezrek figyelték a Majdan téren történteteket, mára itt a lehetőség, hogy mindannyian eljuthassunk oda és részesei lehessünk a közelmúlt történéseinek. A tüntetések véget értek (illetve jópárszáz kilométerrel arrébb háborúvá alakultak), Kijev megnyugodott és éli tovább a nagyvárosok nyüzsgő életét. Mindennapjait átitatja a vallás, így nem meglepő, hogy gyakoriak a szebbnél szebb templomok. Vendégszerető emberekkel találkozhatunk mindenhol és jópár dologgal, amit mi már elfelejtettünk, de életünk része volt 20 évvel ezelőtt. Tökéletes lehetőség akár karácsonyo bevásárlásra is, hiszen az ukrán hrivnya árfolyama az elmúlt év eseményei miatt jelentősen csökkent, bevásárlóközpontokból pedig nincs hiány, a három metróvonal pedig jelenősen megkönnyíti a közlekedésünket.

Szállást akár ebben a központi szállodában is lehet két éjszakára 20 ezer forint körül találni, de további lehetőségek után is érdemes kutatni nagyobb csoportok számára, a booking.com rengeteg magán apartmant listáz, melyek a szállodai áraknak jócskán alámehetnek. A repülést közvetlen járattal a Wizz Air biztosítja, mely október 24-26 között rendkívűl jutányos 22 980 forintos áron szállítja az utasokat (vigyázat, az ár a foglaltság függvényében változhat). A legjobb minőségű vodkák pedig ennek töredékéért érhetőek el :)

Jó utat kíván a kicsi a világ csapata!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése