2014. szeptember 18., csütörtök

Vár téged is a felkelő nap országa! Nézd meg Ázsia egyik legfejlettebb metropoliszát, vár Tokió, most csak 138 043 forintért! November 14-23



Ide már  gyakorlatilag nincs is mit írnom, a cím tartalmaz mindent, amit tudnod kell, ezt az ajánlatot nagyon meg kell fontolni. Talán nincs is olyan ismerősöm, aki ne vágyna Japánba, aki ne szeretné életében egyszer látni a jövőt, ami kis hazánkban talán csak hosszú évek múlva lesz elérhető. Ha Svájcra azt mondjuk, hogy a precizitás országa, akkor legalább ezt a jelzőt el kell használnunk Japánra is. Óramű pontossággal közlekedő vonatok, tökéletesen megszervezett infrastruktúra, szupergyors adatátvitel. Mindemellett természetesen nem szabad elfeledkeznünk azokról a termékekről sem, amiket nekik köszönhetünk. Elég csak a legjobb minőséget képviselő autókra, whiskykre gondolni, de a playstationt is ők rakták össze nekünk megannyi más remek találmány mellett.

Nem tudom kinek mi ugrik be elsőre, de nekem az Elveszett jelentés című film és annak hangulata. De kicsit beszéljünk Tokióról, hiszen látnivalókból nem szenved hiányt. A Tokyo Tower, mely az Eiffel-torony tökéletes hasonmása (csak egy picit magasabb) még nem is a legnagyobb épület a városban, miután a derék helyiek is beszálltak az építkezési versenybe és létrehozták a Tokyo Skytree-t, mely a maga 634 méteres magasságával még ebben a hatalmas városban is jól látható  majdnem mindenhonnan. A kilátószint is 400 méter felett van és erősen javasolt a megtekintése este, amikor olyan látványban lehet részünk, amely minden igényt kielégít. A Senso-ji és a Meiji Shrine megtekintésével bepillantást nyerhetünk a tradicionális Japán kultúrába, míg a Disneyland itt is páratlan élményeket okoz felnőttnek és gyereknek egyaránt. Ha pedig igazi kuriózumra vágytok, akkor semmiféleképpen se hagyjátok ki a Shibuya Crossingot, ami a világ leghatalmasabb kereszteződése, de érdekes lehet a 4 szintes Sony Center és Ueno állatkert is. A szumóbajnokságok pedig egy olyan világot mutatnak be, ami eleinte furcsa lehet ugyan, azonban a végére észrevétlenül mindenki lelkes szurkolóvá válik. A Japánok szent hegyéhez a Fujihoz hihetetlen sebességű vonatokkal lehet villámgyorsan eljutni, melyek 15 perces gyakorisággal közlekednek.

Annyi mindent írhatnék még, de szavakkal úgysem lehet visszaadni azt, ami ott van, ezért pár fontos részletet megosztanék az érdeklődőkkel:
A repülést az orosz légitársaság az aeroflot biztosítja, szállást pedig az Asakusa negyedben érdemes foglalni, ahol nagy választék és jó árak várnak.

Kicsi a világ, rövid az élet. Útra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése