2014. szeptember 14., vasárnap

Fapadossal Iránba! Nem hiszed? Hihetetlen, de igaz! Fedezd fel Teheránt, Perzsia kincsét most mindössze 79 209 forintért! November 24 - December 4.



Nem tudom mit mondhatnék. Harmadszor szakadt le az ég ma és már nagyon unom. Milyen lenne egy olyan helyre elmenni, ahol mondjuk nincs eső? Valószínűleg nagyon jó. Bevallom én kevés olyan helyet ismerek, ahol ez fennáll és van valami látnivaló is. Az egyik Arizona, ahol kábulatba ejt a Grand Canyon. A másik pedig Irán. Hát erről ejtenék pár szót.

Irán egy közepesen elátkozott ország. A nyolcvanas években még Irakkal háborúzgattak, aztán Amerika és az EU vette őket embargó alá atomprogramjuk miatt. Hogy mennyire okkal, azt talán csak a vallási vezetői tudják az országnak, mindenesetre mára minden akadály elhárult a szenvedélyes utazók elől, hogy megláthassák azt, amit eddig elég kevesen tehettek meg. Hogy elutazhassanak Teheránba.

Régebben a Wizz Air bakui járatának nyitásakor már összepakoltam magamban egy jó kis útitervet, hogy miképpen juthatnék el oda. Egyszerű volt: leszállás Bakuban, betaxizás a fővárosba a reptééről, utazni vonaton 9 órát a határig, ahol az iráni határon átsétálva felpattanhatok egy buszra, ami kicsit több, mint 24 óra alatt elvisz a fővárosba. Ennél most van egyszerűbb megoldás. Sokkal egyszerűbb :) A Pegasus Airlines segítségével könnyedén egy isztambuli  átszállással eljuthatunk Perzsiába. A menetrend nem a legideálisabb talán, miután a gép hajnali négyre érkezik Teheránba, de ez talán még vállalható nehézség (főképp azoknak, akik jól alszanak a gépeken). Szállást csak az első két napra érdemes foglalni, miután a kinti szállodák nagyon olcsók szemben azokkal, amik a szokásos szálláskereső oldalakra felkerülnek. A Sasan hotel szükségmegoldásnak nem is rossz. A tapasztalt utazók leírásai alapján jellemzően 3 000 forintért lehet kapni egy jó szobát egy jobb környéken.

Aki bevállalja, arra élete egyik legnagyobb élménye vár, de sohase feledjétek: ha valahol vendégek vagytok, akkor kötelező a fogadók normáinak megfelelni, ami leginkább a hölgyeket részesíti hátrányban, érdemes ezeknek részletesen utánaolvasni az interneten.

Utána viszont indulás, várnak a perzsa szőnyegek és egy csodálatos kultúra! Én valószínűleg még este szerzek magamnak egy jegyet.

Kicsi a világ, de látni kell. Jó utat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése