2014. szeptember 16., kedd

Elegem van az esőből! Inkább itt szeretnék lenni! Szicília10 nap már 69821 ft-tól.



Szicíla a nap szigete. A hőmérséklet szeptemberben is 26-28 fok, a tenger 24 fokos és 10 órán át süt a nap. Fantasztikus tengerpartjai, természeti szépségei és gazdag kulturális öröksége teszi olyan vonzóvá, nem is beszélve a termékeny vulkáni talajon nevelkedett alapanyagokból készült ízletes ételek és borok sokaságáról. Az emberek itt szívből élnek, és a szívüket is odaadják a vendégeiknek.

Aki a tengerpartok szerelmese, jóformán a repülőtér közelében megtalálja álmai strandját, fantasztikus puha homokos strandot, az Etnával a háttérben.

Akár minden nap mást és mást választhatunk különösebb utazgatás nélkül. Ma fehér homokosra vágyom,mely a végtelenbe nyúlik; holnap a homokban ülve nézegetném a hatalmas köveket, a partok néma őrzőit; holnap után hatalmas csupasz kőnyelvről szeretnék a vízbe ugrani, bekenni a testem a gyógyító fehér porral, vagy a fekete vulkáni homokkal; később, ókori görög templomromot fedeznék fel (és még csak Görögországba sem kellet elmennem érte); felmásznék egy működő vulkán tetejére; vagy sziklatetőre épült templomból néznék a messzeségbe; este napsugár ízű vörösbort innék és olyan pizzát ennék hozzá, aminek az ízét mindig keresni fogom (itthon persze hiába); nézném a napbarnított vidám embereket, hallgatnám a olasz nyelv dallamát, mint egy dalt.... azt hiszem talán boldog lennék.. egy kicsit.


Ez a legmegfelelőbb idő az indulásra, de később is érdemes ide látogatni a rengeteg látnivaló miatt.
Ha szeptember 20- án tudsz indulni és hajlandó vagy Bécsbe utazni most 20-30-ig most 222eur /69821 ft közvetlen járattal Cataniaba, Budapestről a legolcsóbb, amit találtam szeptember 25-október 1.  Alitaliaval 86041 ft, római átszállásal, és itt számítani kell visszafelé egy elég hosszú (12 óra) várakozásra. Amennyiben ezt nem szívesen vállalnánk 92640 ft- ért utazhatunk (itt a várakozás "csak" 4 óra). Bécsbe egész jó áron visznek az Orangeways buszai Budapestről, Siófokról, Debrecenből, Győrből, Nagykanizsáról, nagyjából 4000 ft-ért.

Ha Szicília gyönyörű strandjait szeretnéd nézegetni itt megteheted, és kiválaszthatod a megfelelőt.

Amennyiben az aktív pihenés híve vagy itt találhatsz egy 8 napos körutazási tervet, sok-sok látnivalóval.





Az autóbérlés napi 5500 ft-tól kezdődik, 10 napra. Ha kiválasztottuk a megfelelő strandot, látnivalót vagy útvonalat, foglalhatjuk is szállást, mondjuk a Trivagon, vagy amelyiken jólesik.

Mire vársz? Irány a nap szigete!

Jó utat kíván a Kicsi a világ csapata!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése