2014. október 20., hétfő

Berlin decemberben



Berlin egy kozmopolita nagyváros tele látnivalókkal és élményekkel. Látnivalóinak száma szinte végtelen: Brandenburgi kapu, Reichstagstag, Alexanderplatz, a berlini fal maradványai, charlottenburgi kastély, a híres szórakozónegyed a Mitte, és még soká sorolhatnám, de talán ennyi is elég, hogy az ember biztos legyen benne, hogy nem fog unatkozni. Részletes leírást találhatsz a látnivalókról mondjuk az utikritikán. A legjobb eltévedni benne, így lehet a legizgalmasabb dolgokkal találkozni. A metró hálózat nagyon jó, emiatt a végleges eltévelyedéstől nem kell tartani.

Decemberben Berlin is átváltozik. Csillogó díszbe öltözik. Sétáink során lépten-nyomon karácsonyi vásárokba botolhatunk. Vásárlátogatással egybekötött városlátogatásra a legjobb időpont lehet mondjuk egy december 12-15 közötti, vagy körüli hétvége, amikor az Easyjet 22192 ft-ért viszi az utasokat. Akár gyerekekkel is mehetünk. Ha nem nyűgöznék le őket a karácsonyi vásárok fényei, a színes kirakatok, az integető télapók, akkor meglátogathatjuk az állatkertet, vagy a benti játszóházak egyikét. A múzeumok többsége interaktív és a gyerekek számára is élvezhető.

Aki pedig a szilveszteri programját tervezi, szintén könnyen megtalálhatja itt a számításait. Az Easyjet, ha dec. 28-jan 1.-es intervallumot nézünk 36792 ft-ért visz el. Választhatunk a rengeteg szilveszteri buli közül, vagy élvezhetjük a tűzijátékot a Brandenburgi kapunál.

Szállást nagyjából 20 000ft körültől találunk két főre, a magánszállások szintén erről az árról indulnak, a hostelek pedig 2300ft/fő/éjtől kezdődnek, külön szobával 5600ft/fő/éjtől.

Mire vársz még indulás eltévedni Berlinben!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése