2014. szeptember 24., szerda

Halloween hétvége Londonban! Szerezz be egy félelmetes jelmezt, és élvezd a legborzongatóbb bulit, amiben csak részed volt.


Nálunk a halottak napja a megemlékezésről szól. Vannak viszont olyan helyek, ahol ezt nem veszik olyan "véresen" komolyan, sőt egy hatalmas buli keretében rémisztgetik egymást. Ez az a nap, amikor elszabadulnak a zombik, a szellemek, a boszorkányok és egyéb rémségek társaságában megszállják az utcákat és házakat.
Látogasd meg London legfélelmetesebb látványosságait!

London Dungeon: A város talán legfélelmetesebb nevezetessége. Megismerhetjük a város legsötétebb titkait. Rémisztő történetek, humor, és rettegés. Itt találkozhatsz Hasfelmetsző Jack-el, végignézheted a londoni tűzvészt, és akár a 18. századi kivégző eszközöket is kipróbálhatod - magadon! Kétségkívül felejthetetlen élmény. A belépőjegyet jobb ha online megvesszük mondjuk itt, vagy itt.




Hempton Court Palace :
VIII. Henrik lakheje volt. Régóta kísértetjárta helynek tartják. Legtöbbször Chaterina Howard-ot Henrik ötödik feleségét vélik látni, akit házasságtörés miatt végeztek ki 1542-ben. Jane Saymour a későbbi VI. Edward is megjelenik néha, ő a szülésbe halt bele, és időnként VI. Edward dadája is tiszteletét teszi a kastélyban.
2003-ban a biztonsági kamerák személyzete arra lett figyelmes, hogy kinyílt az egyik ajtó. Amikor odarohantak nem láttak semmit, a kamera felvételén viszont egy korabeli ruhába öltözött hófehér arcú férfi alak jelent meg. Lehet, hogy maga VIII. Henrik az? Félelmetes, ahogy az ajtót kinyitja, ugyanis olyan távol áll tőle, hogy azt biztosan nem a kezével teszi. (Mondjuk az sem világos miért csukja be utána, egy szellem...) A felvételt itt megnézheted. Kísértetvadászatra fel!

Tower of London: Európa egyik legrégebbi várkastélya, 1078-ban kezdték el építeni. Sokféle funkciója volt, de végül mint börtön került a köztudatba. Sokakat kínoztak meg és végeztek ki itt. A legismertebb szellem Boleyn Anna, aki VIII. Henrik második felesége volt. Házasságtöréssel és felségárulással vádolták meg, és fejét vették, az ő szellemét vélik látni a legtöbben, kivégzéskori ruhájában, a fejével a hóna alatt. Az egyik legkegyetlenebb kivégzésben az akkor hetven éves Salysbury grófnőnek volt része, akit szintén VIII. Henrik végeztetett ki. A vérpadon, közvetlenül a lefejezése előtt megrettent a bárdtól és megpróbált elmenekülni, a hóhér azonban utána eredt, és gyakorlatilag feldarabolta. Az ő szellemét is gyakran látni vélik.
A Véres Torony gyakori kísértetvendége I. Erzsébet volt szeretője, akit azért záratott be, mert feleségül vette az egyik udvarhölgyét. Hosszú raboskodás után végül megbocsátott neki, Erzsébet halála után viszont I. Jakab kivégeztette. Szintén ide záratta be, és végeztette ki  III. Richárd a két kis unokaöccsét, sokan vélik látni a két kisgyerek körvonalait is a Tower-ban. A legrémisztőbb hely viszont kétségkívül a Sótorony, ahova a személyzet tagjai sem mennek be szívesen, mióta egyiküket itt találták meg megfojtva, és máig sem derült fény az esetre. A kutyák is kerülik ezt a helyet.
Nem meglepő, hogy szellemtúrákat szerveznek itt a borzongni vágyó látogatóknak.

Kísértetbusz túrára nevezhet be, aki szeretné meghallgatni London félig igaz-félig fiktív kísértet történeteit színészek és stand-up-osok előadásában. Ajánlott előre foglalni. 5 év alatti gyerekeknek nem ajánlják.

Felnőtt Halloween programok:

Halál az arhívumban: október 31-én este a Hajózási Múzeumban megismerheted a leghátborzongatóbb haláleseteket, és a legtitokzatosabb eltűnéseket. Kutakodhatsz az arhívumban kiélheted a kreativitásod a halálrajzok készítésében, megfigyelhetsz egy valódi állatpreparátort munka közben és nyelvgyakorlásnak sem utolsó. (National Maritime MuseumRomney Rd, Greenwich, SE10 9NF)

Borzongás a kápolnában:  Borzongj Hitchcock filmeket nézve egy gótikus kápolnában. Jegyelővétel szükséges.

BT torony megmászása: Mi is lenne hátborzongatóbb, mint 842 lépcsőt jelmezben megmászni. Itt is szükséges előre jelentkezni.

Ezen az oldalon rengeteg halloween buli lehetőséget találunk október 31-től november 2-ig. Valójában bármelyik helyre betévedve mindenhol.

A gyerekeknek is rengeteg programot kínálnak, ahol megismerkedhetnek ezzel az angol gyerekek által leginkább kedvelt, legviccesebbnek tartott ünneppel. Jelmezkészítés, arcfestés, lovaglás, kézműves programok, süti készítés, jelmezes kutya felvonulás, és sok egyéb, a legjobb pedig, hogy mindenki jelmezben mókázhat, azzá válhat, amivé csak szeretne.

Rengeteg jelmezötletet találsz az interneten. Vagy elintézheted Londonban. A legjobb beszerzési helyeket itt találod.


Odajutni a legolcsóbban egy Ryanair-Wizzair kombinációval lehet.
Ha október 30-án szeretnénk idnulni Ryanair 16019 ft egy útra, vissza nov. 3-án wizzair 10990ft.

Az odaút egyébként 28-án Ryanair-el 13289 ft, Ha pedig vissza mindenképp 2-án kell visszajönnünk, a  Wizzair 16990 ft-ért hoz vissza.


Szállást már 14 ezer ft/2fő/éj- től is találhatunk, kompromisszumokkal. A központhoz közelebb 24 ezer ft körültől találhatunk megfelelő szállás szintén éjszakánként 2 főre. Ha pedig családiasabb környezetre esetleg közvetlen emberi szóra is vágynánk mellé nyugodtan keresgéljünk az airbnb oldalán, vagy a legjobb hostelekért a hostelworld.com-on.

Mire vársz? Vár rád egy fergeteges Halloween party!





2014. szeptember 19., péntek

Brüsszel: belga csoki, belga sör, egyedülálló hangulat. Egy igazi kis ékszerdoboz! Novemberben 10 818 ft!



Brüsszelről, Európa "fővárosáról" sokan azt gondolják, hogy unalmas város, nincs ott semmi, csak a sok öltönyös hivatalnok. Rosszul teszik. Valójában épp a hivatalnokok, az itt tanuló diákok, a sok különböző országból érkezett ember, valódi kozmopolita várossá varázsolta, mely mindamellett megőrizte önálló arculatát. Egy kis ékszerdoboz, tele számtalan izgalmas és különleges darabbal: gyönyörű épületekkel, izgalmas múzeumokkal, kimagasló színvonalú éttermekkel, barátságos, oldott hangulatú bárokkal, és persze ne feledkezzünk meg a világviszonylatban is egyedülálló belga sörválasztékról sem.


Az ötszög formájú, emiatt Pentagone-nak elnevezett belvárost több, eltérő arculatú városrész alkotja. Az Alsóváros központja az aranyozott homlokzatú céhszékházakkal körbevett Grand'Place. A tértől északra fekvő Ilót Sacré negyed éttermeiről és kávézóiról ismert. A Felsővárost, más néven Királyi negyedet hatalmas épületek, széles sugárutak jellemzik. Ide már csak a városra nyíló csodálatos kilátás és a Szépművészeti és Modern Művészeti múzeum miatt is érdemes felkapaszkodni. A Rue de la Regence úttól észak felé a Sablon negyed elegáns épületeit divatos kávézókat és régiségboltokat találunk, attól délre pedig a hagyományos munkásnegyedet, a Marolles-t találjuk. Az óvárostól keletre fekszik az európai negyed, itt működik az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az Európai Unio Tanácsa. Szinte egy különálló város  az utcáin több tucatnyi nyelv keveredik, Háború után épült betontömbök, és modern üvegtornyok kavalkádja.

Legizgalmasabb ékszerek a dobozból: 

Grand'Place: aranyozott szobrokkal és ólomüveg ablakokkal díszített barokk céhszékházakkal szegélyezett tér, a lélegzetelállító szépségű, finoman megmunkált, karcsú tornyú Városházával.
Pisilő kisfiú: egyesek szerint a brüsszeliek polgárpukkasztó hajlamát, mások szerint a háborúellenes eszméket jelképező kis szobrot gyakran jelmezbe öltöztetik, még Elvis Presley is ajándékozott neki ruhát.
Atomium:  Brüsszel új jelképe az 1968-as világkiállításra épult.A Hesley parkban találjuk. Alakja és arányai egy vasatom belső kristályrácsait és szerkezetét mintázzák. A gömbös-rácsos szerkezet magassága 102m tömege 1200tonna, lift visz fel a 9. emeletre, ahonnan csodálatos a kilátás. Visszafelé egy mini kiállítást is megnézhetünk benne.
Mini Európa: Az atomium mellet található szintén a Hesley parkban. Az Atomium mellett a másik legnépszerűbb látnivaló. Gyakorlatilag egy kicsinyített kontinens, az összes jelentős nevezetességet 1:25 léptékű kicsinyítéssel jeleníti meg. Mintegy 80 város 350 látványossága - többek között az angol Parlament, a párizsi Eiffel torony, a füstölgő Vezúv és a budapesti Széchenyi fürő - között sétálgathatunk.

Szépművészeti és Modern Művészeti Múzeum, Belga Képregénymúzeum, Hangszermúzeum, Hotra Múzeum, Kakaó és Csokoládé Múzeum, Sörgyár látogatás( Gueuze Múzeum), bolhapiacok, régiségboltok, 

Most pedig a gyakorlati oldala:

A Ryanair visz 10818 ft-ért. Alapvetően november 21-23-as hétvégét néztem, de egész novemberben könnyen találunk megfelelő árú járatot. Érdemesebb azonban hétvégén menni, hétvégén ugyanis a hivatalnokok jellemzően hazautaznak, ezért sokkal olcsóbb a szállás, a belvárosban 2 éjszakára 2 főre 32000 ft-tól, hangulatos magánszállásokat is találhatunk, de az árak a központban nagyjából ugyaninnen indulnak.

A repülő a Charleroi repülőtérre érkezik, innen a kijárattól jobbra vár minket a busz(Brussels City Shuttle), ami egy óra alatt 10 eur-ért visz oda-vissza, 20-30 percenként indul, valószínűleg előre kell foglalni a neten.


Fedezd fel az ékszerdoboz legszebb kincseit, aztán öblítsd le az élményeket egy jó belga sörrel!
Jó utat kíván a Kicsia a világ csapata!





2014. szeptember 18., csütörtök

Vár téged is a felkelő nap országa! Nézd meg Ázsia egyik legfejlettebb metropoliszát, vár Tokió, most csak 138 043 forintért! November 14-23



Ide már  gyakorlatilag nincs is mit írnom, a cím tartalmaz mindent, amit tudnod kell, ezt az ajánlatot nagyon meg kell fontolni. Talán nincs is olyan ismerősöm, aki ne vágyna Japánba, aki ne szeretné életében egyszer látni a jövőt, ami kis hazánkban talán csak hosszú évek múlva lesz elérhető. Ha Svájcra azt mondjuk, hogy a precizitás országa, akkor legalább ezt a jelzőt el kell használnunk Japánra is. Óramű pontossággal közlekedő vonatok, tökéletesen megszervezett infrastruktúra, szupergyors adatátvitel. Mindemellett természetesen nem szabad elfeledkeznünk azokról a termékekről sem, amiket nekik köszönhetünk. Elég csak a legjobb minőséget képviselő autókra, whiskykre gondolni, de a playstationt is ők rakták össze nekünk megannyi más remek találmány mellett.

Nem tudom kinek mi ugrik be elsőre, de nekem az Elveszett jelentés című film és annak hangulata. De kicsit beszéljünk Tokióról, hiszen látnivalókból nem szenved hiányt. A Tokyo Tower, mely az Eiffel-torony tökéletes hasonmása (csak egy picit magasabb) még nem is a legnagyobb épület a városban, miután a derék helyiek is beszálltak az építkezési versenybe és létrehozták a Tokyo Skytree-t, mely a maga 634 méteres magasságával még ebben a hatalmas városban is jól látható  majdnem mindenhonnan. A kilátószint is 400 méter felett van és erősen javasolt a megtekintése este, amikor olyan látványban lehet részünk, amely minden igényt kielégít. A Senso-ji és a Meiji Shrine megtekintésével bepillantást nyerhetünk a tradicionális Japán kultúrába, míg a Disneyland itt is páratlan élményeket okoz felnőttnek és gyereknek egyaránt. Ha pedig igazi kuriózumra vágytok, akkor semmiféleképpen se hagyjátok ki a Shibuya Crossingot, ami a világ leghatalmasabb kereszteződése, de érdekes lehet a 4 szintes Sony Center és Ueno állatkert is. A szumóbajnokságok pedig egy olyan világot mutatnak be, ami eleinte furcsa lehet ugyan, azonban a végére észrevétlenül mindenki lelkes szurkolóvá válik. A Japánok szent hegyéhez a Fujihoz hihetetlen sebességű vonatokkal lehet villámgyorsan eljutni, melyek 15 perces gyakorisággal közlekednek.

Annyi mindent írhatnék még, de szavakkal úgysem lehet visszaadni azt, ami ott van, ezért pár fontos részletet megosztanék az érdeklődőkkel:
A repülést az orosz légitársaság az aeroflot biztosítja, szállást pedig az Asakusa negyedben érdemes foglalni, ahol nagy választék és jó árak várnak.

Kicsi a világ, rövid az élet. Útra fel!

2014. szeptember 16., kedd

Elegem van az esőből! Inkább itt szeretnék lenni! Szicília10 nap már 69821 ft-tól.



Szicíla a nap szigete. A hőmérséklet szeptemberben is 26-28 fok, a tenger 24 fokos és 10 órán át süt a nap. Fantasztikus tengerpartjai, természeti szépségei és gazdag kulturális öröksége teszi olyan vonzóvá, nem is beszélve a termékeny vulkáni talajon nevelkedett alapanyagokból készült ízletes ételek és borok sokaságáról. Az emberek itt szívből élnek, és a szívüket is odaadják a vendégeiknek.

Aki a tengerpartok szerelmese, jóformán a repülőtér közelében megtalálja álmai strandját, fantasztikus puha homokos strandot, az Etnával a háttérben.

Akár minden nap mást és mást választhatunk különösebb utazgatás nélkül. Ma fehér homokosra vágyom,mely a végtelenbe nyúlik; holnap a homokban ülve nézegetném a hatalmas köveket, a partok néma őrzőit; holnap után hatalmas csupasz kőnyelvről szeretnék a vízbe ugrani, bekenni a testem a gyógyító fehér porral, vagy a fekete vulkáni homokkal; később, ókori görög templomromot fedeznék fel (és még csak Görögországba sem kellet elmennem érte); felmásznék egy működő vulkán tetejére; vagy sziklatetőre épült templomból néznék a messzeségbe; este napsugár ízű vörösbort innék és olyan pizzát ennék hozzá, aminek az ízét mindig keresni fogom (itthon persze hiába); nézném a napbarnított vidám embereket, hallgatnám a olasz nyelv dallamát, mint egy dalt.... azt hiszem talán boldog lennék.. egy kicsit.


Ez a legmegfelelőbb idő az indulásra, de később is érdemes ide látogatni a rengeteg látnivaló miatt.
Ha szeptember 20- án tudsz indulni és hajlandó vagy Bécsbe utazni most 20-30-ig most 222eur /69821 ft közvetlen járattal Cataniaba, Budapestről a legolcsóbb, amit találtam szeptember 25-október 1.  Alitaliaval 86041 ft, római átszállásal, és itt számítani kell visszafelé egy elég hosszú (12 óra) várakozásra. Amennyiben ezt nem szívesen vállalnánk 92640 ft- ért utazhatunk (itt a várakozás "csak" 4 óra). Bécsbe egész jó áron visznek az Orangeways buszai Budapestről, Siófokról, Debrecenből, Győrből, Nagykanizsáról, nagyjából 4000 ft-ért.

Ha Szicília gyönyörű strandjait szeretnéd nézegetni itt megteheted, és kiválaszthatod a megfelelőt.

Amennyiben az aktív pihenés híve vagy itt találhatsz egy 8 napos körutazási tervet, sok-sok látnivalóval.





Az autóbérlés napi 5500 ft-tól kezdődik, 10 napra. Ha kiválasztottuk a megfelelő strandot, látnivalót vagy útvonalat, foglalhatjuk is szállást, mondjuk a Trivagon, vagy amelyiken jólesik.

Mire vársz? Irány a nap szigete!

Jó utat kíván a Kicsi a világ csapata!

2014. szeptember 15., hétfő

Te már tudod mit csinálsz az 23-i hosszú hétvégén? Irány Milánó! Vagy inkább zavarj össze mindenkit és menj el egy héttel korábban, sokkal olcsóbban! 6990 ft-ért!!


Milánóról azt mondják, hogy a divat fővárosa, és látva az utcán sétáló rengeteg jól öltözött nőt és férfit, az ember elgondolkodik rajta, hogy tényleg lehet benne valami igazság. Nem csak azok számítanak jól öltözöttnek, akik a híres Dóm térről induló, és luxusüzletekkel teli Galleria Vittorio Emanuelle-n vásárolnak, egyszerűen sokan figyelnek a megjelenésükre, és szerencsére ezt olcsóbban is megtehetik, minden tele van kis butikokkal, ahol egyedi dolgokat is beszerezhetnek/tünk.

Nem csak akkor érdemes viszont ide látogatni, ha fel szeretnénk frissíteni a ruhatárunkat. Itt a modernitás összefonódik a történelemmel, a műemlékekkel, és a szórakozással. A butikoknak sokszor műemléki épületek adnak otthont, a modern épületek közé tökéletesen illeszkednek a kis gótikus templomok. Itt mindig pezseg az élet.

A Dóm tér (Piazza del Duomo, sárga metró vonalán) a legjobb kiindulópont a városnézéshez, innen gyalog a legtöbb fő látványosság elérhető : Teatro Alla Scala (világhírű operaház), a királyi palota, a már említett Galleria Vittorio Emanuelle (itt akkor is érdemes végigmenni, ha nem szeretnénk vásárolni, az átrium maga gyönyörű), a Castello Sforzesco (a vár), a Sant' Ambrogio bazilika, és a Santa Maria Delle Grazie templom (itt található Leonardo híres freskója Az utolsó vacsora, amit ha előre bejelentkeztünk például itt, akkor esetleg meg is nézhetünk).

Éjszakai szórakozáshoz legmegfelelőbb a Navigli. Ezeknek a korábban hajózott, ma leginkább turista látványosságként számon tartott csatornáknak a partja tele van éttermekkel és szórakozó helyekkel.

Focirajongóknak érdemes ellátogatni az AC Milan stadionjába, a San Siroba, he nem is tudunk meccsre menni körbe vezetnek minket a stadionon. (Piros metro Lotto állomás, vagy 16 villamos visz ide).

Amennyiben csak a hosszú hétvégén tudunk útnak indulni október 24-26-ig  a Wizzair 28 980 ft-ért az esti és 30980 ft-ért a reggeli járaton visz. Ha van lehetőségünk mindenkit összezavarni és egy héttel korábban elindulni október 16-19-ig  13980 ft oda-vissza, 17-19-ig 15980 ft, és ha van lehetőségünk 20-ig maradni október 19-én este akár egy Inter - Napoli meccset is megnézhetünk a San Siro stadionban.

Milánóban biztosan nem fogsz unatkozni!

Jó utat kíván a Kicsi a világ csapata.


2014. szeptember 14., vasárnap

Fapadossal Iránba! Nem hiszed? Hihetetlen, de igaz! Fedezd fel Teheránt, Perzsia kincsét most mindössze 79 209 forintért! November 24 - December 4.



Nem tudom mit mondhatnék. Harmadszor szakadt le az ég ma és már nagyon unom. Milyen lenne egy olyan helyre elmenni, ahol mondjuk nincs eső? Valószínűleg nagyon jó. Bevallom én kevés olyan helyet ismerek, ahol ez fennáll és van valami látnivaló is. Az egyik Arizona, ahol kábulatba ejt a Grand Canyon. A másik pedig Irán. Hát erről ejtenék pár szót.

Irán egy közepesen elátkozott ország. A nyolcvanas években még Irakkal háborúzgattak, aztán Amerika és az EU vette őket embargó alá atomprogramjuk miatt. Hogy mennyire okkal, azt talán csak a vallási vezetői tudják az országnak, mindenesetre mára minden akadály elhárult a szenvedélyes utazók elől, hogy megláthassák azt, amit eddig elég kevesen tehettek meg. Hogy elutazhassanak Teheránba.

Régebben a Wizz Air bakui járatának nyitásakor már összepakoltam magamban egy jó kis útitervet, hogy miképpen juthatnék el oda. Egyszerű volt: leszállás Bakuban, betaxizás a fővárosba a reptééről, utazni vonaton 9 órát a határig, ahol az iráni határon átsétálva felpattanhatok egy buszra, ami kicsit több, mint 24 óra alatt elvisz a fővárosba. Ennél most van egyszerűbb megoldás. Sokkal egyszerűbb :) A Pegasus Airlines segítségével könnyedén egy isztambuli  átszállással eljuthatunk Perzsiába. A menetrend nem a legideálisabb talán, miután a gép hajnali négyre érkezik Teheránba, de ez talán még vállalható nehézség (főképp azoknak, akik jól alszanak a gépeken). Szállást csak az első két napra érdemes foglalni, miután a kinti szállodák nagyon olcsók szemben azokkal, amik a szokásos szálláskereső oldalakra felkerülnek. A Sasan hotel szükségmegoldásnak nem is rossz. A tapasztalt utazók leírásai alapján jellemzően 3 000 forintért lehet kapni egy jó szobát egy jobb környéken.

Aki bevállalja, arra élete egyik legnagyobb élménye vár, de sohase feledjétek: ha valahol vendégek vagytok, akkor kötelező a fogadók normáinak megfelelni, ami leginkább a hölgyeket részesíti hátrányban, érdemes ezeknek részletesen utánaolvasni az interneten.

Utána viszont indulás, várnak a perzsa szőnyegek és egy csodálatos kultúra! Én valószínűleg még este szerzek magamnak egy jegyet.

Kicsi a világ, de látni kell. Jó utat kívánunk!

2014. szeptember 13., szombat

KIHÍVÁS! Meg tudnál nevettetni egy kapuőrt? London már 16878ft-ért!


Westminster Abbey, Tower Bridge, Big Ben, Trafalgar Square, Madame Tussauds, Picadilly Circus, London Eye, Tower of London, ezek mind-mind olyan angol szavak, amit még az is ismer, aki egyébként egy szót sem beszél angolul. Már csak pár alapkifejezést kell begyakorolni, és indulhatunk is fotózkodni Scarlet Johanssonnal, vagy Bred Pitt karjaiba omlani.

Most 16878 ft-ért (október 7-12), vagy 18398 ft-ért ( október 8,9,vagy 10 - 12) eljuthatunk a Ryanair-rel.

A repülő a Stansted repülőtérre érkezik. Innen a városba bejuthatunk a egyrészt vonattal:  Stansted Express (45 perc 24 font oda vissza),  másrészt busszal: National Express (90-100 perc,10 font egy útra), Terravision (55-75 perc 14 font oda-vissza ), Easybus minibusz (90-110 perc, 2 fonttól). A jegyek jellemzően online vásárolhatók.

A szállás London központjában meglehetősen drága, de buszokkal minden jól megközelíthető.
Szállás már akár 16 ezer ft/éjszaka/2fő-től is foglalható a külvárosban, a belvároshoz közelebb inkább 25-30 ezer ft/éj/2 fő- től vannak szállások, például itt egy jobb értékelést kapott 3 km-re a belvárostól, és ha valaki családiasabbat szeretne, az airbnb-n is találhat megfelelőt.

A kihívás áll: pattanj fel egy emeletes buszra, és irány megnevettetni egy kapuőrt!

Siess! Fogynak a repülőjegyek!

Jó utat kíván a Kicsi a Világ csapata!

Hosszú hétvége Isztambulban? 24 029 forintért? Azonnal indulni kellene, de hol is a bőröndöm? November 28 - December 1



Ezeken a szürke, unalmas, esős és kedvtelen szeptemberi szombatokon gyakran gondolkodunk el, hogy van-e kedvünk ehhez az egészhez. Tényleg ez a normális, márciusig nem is számíthatunk semmi jobbra? Dehogynem, vegyük kezünkbe az irányítást és győzzük le a szomorú hétvégéket. Nem kellett sokat gondolkodni azon, hogy mi legyen a következő célpontunk. Irány Isztambul!

A hely, ahol a kereszténység találkozik az iszlámmal. Európa pedig Ázsiával. Olyannyira, hogy már maga a repülő is a város ázsiai felén tesz le, az újonnan épült Sabiha Göcken repülőtérre. Ha vágytál arra, hogy eljuss egy másik kontinensre, akkor tehát itt a lehetőség. Ennek ellenére mi mégis azt javasolnánk, hogy az európai részen töltsd az időd javát, ugyanis a legfontosabb látványosságok itt találhatóak. Fantasztikus épületekkel és emberekkel fogsz találkozni, de ami talán a legfontosabb, az a hangulat, ami az egész városban nagyon kellemes. A színek, az illatok és a nyüzsgés mindenkit rabul ejt, a nagy bazár forgatagából pedig tényleg csak kikeveredni lehet, de talán nem is érdemes. A Fatih városrész zegzugos utcácskáira mindig emlékezni fogsz, mert mindenkit lenyűgöz a forgatag, a Taksim tér környéke és a mellette húzódó bevásárlóutca pedig bárhol Európában megállná a helyét. Ezt amúgy nagyon sokan meg is tapasztalták már, hiszen a város tele van turistákkal, nagysága miatt azonban olyan kényelmesen vesznek el, hogy jelenlétük egyáltalán nem zavaró. Tökéletes helyszín, legyen akár szó romantikus utazásról (ajánlott program: hajókázás a Boszporuszon), akár nagyobb baráti társasággal való kikapcsolódásról (ajánlott helyszín: Beyoglu negyed).

Az odautat a Wizz Air biztosítja, visszafele pedig a Pegasus Airlines hoz el a legjobb összegért. Utóbbiaknak sajnos nincs magyar nyelvű honlapjuk (egyelőre), de a honlap minimális angol tudással is könnyedén használható. A repülőtérről buszok visznek be a városba, melyeknek az átlagos menetideje forgalomtól függően 60-90 perc lehet. Szállást érdemes a Fatihban foglalni, 3 éjszakára általában 30 ezer forintért (azaz fejenként 15 ezer forintért) kényelmesen, jó körülmények között szállhatunk meg. Külcsín alapján talán ezt a szállást tudnám szívesen ajánlani. Összességében tehát fejenként 37 ezer forint körüli összegért cserébe eljuthatunk egy nagyon meggyőző 14 milliós nagyvárosba négy napra. Jó hír, hogy magyar állampolgároknak immár vízumra sincs szükségük.

Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan keressetek minket a facebook oldalunkon, ha pedig nincs, akkor menjtek bétran foglalni, mert kevés ilyen jó lehetőség van.

Kicsi a világ. Tényleg az. Jó utat kívánunk.

2014. szeptember 10., szerda

Ich bin ein Berliner! Szeretnél pár napra Te is azzá válni? Itt a lehetőség eljutni egy hosszú hétvégére Németország fővárosába mindössze 22 573 forintért. November 6-9.



Ich bin ein Berliner, talán ez Kennedy leghíresebb mondata, melyet Nyugat-Berlinben a fal felhúzása után mondott. Itt, Kelet-Európában talán mindannyian kicsit berliniek vagyunk. Itt a lehetőség, hogy mi is megnézzük magunknak a közelmúlt európai történelmének talán legjelentősebbikét, a lerombolt berlini falat, illetve annak maradványait. Persze Berlint nem csak ezért kell látni. Ha Kijevről azt mondjuk, hogy a kelet kulturális fővárosa, akkor mit mondhatnánk mostani úti célunkról? Nem kevesebbet, mint azt, hogy egész Európáé.

Az utazást három napra terveztük, de messze nem biztos, hogy három nap tényleg elég is lesz. Hiszen már csak a Tiergartenre szükséges jó pár óra, de a brandenburgi kapu, a Reichstag,  az Alexanderplatz a hatalmas tv toronnyal, a Checkpoint Charlie, a Potsdamer Platz és még mennyi de mennyi dolog vár arra, hogy felfedezzük. Nyüzsgő éjszakai élete Terézvárost idézi, így hát nem véletlen, hogy a fővárosiak körében oly népszerű Szimpla Berlinben is megtalálható. A legelismertebb magyar írók is Berlinben élnek, hogy miért? Az utcákon járkálva is érezhető, mennyire hatalmába vette a kultúra a várost. Ennek lehetünk most részesei mi magunk is. Délutánonként pedig a legfinomabb északi söröket kóstolhatjuk  meg a helyi specialitásnak számító sült kolbászok társaságában. Érdemes 1-2 napra biciklit bérelni, talán ez a legegyszerűbb módja a város felfedezésének. Ha mégis inkább tömegközlekedést használnánk, akkor rengeteg s-bahn és u-bahn vonal segíti a dolgunkat.

Az árakkal kapcsolatban csak a szokásos dolgokat tudom elmondani: mihamarabb foglaltok, annál esélyesebb, hogy a fent meghirdetett összeg még érvényes lesz, azonban a fapados légitársaságok árképzési politikájának értelmében hamar változhatnak. Ezt a méltán népszerű (központi repülőtereket célzó) Easy Jet hozza el nekünk, mely a legnagyobb reptérre, a Schönefeldre száll le, ahonnan nagyon könnyen bejuthatunk a városba, szállás tekintetében pedig erősen ajánlott ugyanezen cég által üzemeltetett Easy Hotel, mely három éjszakára alig kér többet 100 eurónál, ami egy igazan versenyképes ár.

Amennyiben az utazáshoz inkább vonatot használnál, akkor a máv szolgáltatásait is igénybe veheted. Ha tudsz ülésben aludni, akkor akár két éjszaka szállást is megspórolhatsz (ha nem, akkor 12 nagyon idegesítő óra várhat Rád :) ), ára 58 euró és a központi pályaudvarra érkezik.

Mire vársz még? Ne maradj le az akciókról, kövess minket a Facebookon!

Jó utat kíván a Kicsi A Világ csapata!

2014. szeptember 9., kedd

Nászutat szervezel? Vagy csak szeretnél felvágni a kollegák előtt? Itt a lehetőség! Fekete-Afrika egyik gyöngyszeme, Entebbe. Most 181 854 forintért! Október 23. - November 1.



Rendben, nem ez a legpénztárcabarátabb bejegyzésünk, viszont most tényleg megmutatjuk, hogy kicsi a világ és ügyes szervezéssel bizony bárhova eljuthatunk, ha a pénztárcánk megengedi.

Kezdjük hát az elején... Entebbe? Az micsoda? Uganda büszkesége. Uganda? Bizony, Afrika közepén van egy hazánknál 2,5-szer nagyobb 35 milliós ország, melyet még nem fedezett fel a turizmus. Ennek pici kis (kb 70 ezer fős) városkája Entebbe, mely méltán híres nagyszerű vízpartjáról és fantasztikus vendégszeretetéről. Minden, amit Afrikáról tudni szerettél volna, az itt van. A Viktória-tó szépsége mindenkit elvarázsol és ha kiváncsi vagy egy pörgős metropoliszra, akkor jó hír, hogy a főváros Kampala nincs messze és az ország legrégebbi autópályáján könnyedén elérhető.

Nem kell számolgatni hát, hogy hány hosszú nadrágot tegyetek be, csak arra figyeljetek, hogy a naptej ne maradjon otthon, ugyanis az év majd minden napján 30 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála és esténként sem csökken 20 fok alá.

Az egzotikus élményhez a légi fuvart a Turkish Airlinesnál lehet foglalni, míg szállodák tekintetében a booking.com fog olyat mutatni éjszakánként 76 amerikai dollárért, amitől leesik az állad. Látnivalók? Nos, azokban sincs hiány. Múzeumok helyett azonban irány a természet, mert egyedülálló programok várnak.

Van még kérdés? Irány Afrika!

A török riviéra, mint egy mágikus dzsinn, mindent megad amire vágysz. Most 59 251 ft-ért!


A török riviérán mindenki megtalálja, amire vágyik. Kristálytiszta türkizkék tengert, puha homokos strandot, színes, apró, lapos kavicsosat, csipkézett partokat, színes élővilágot, sok-sok kalandot, szórakozást, és még több látnivalót. A török strandok a világ legtisztább strandjai, több, mint 300 közülük kék zászlós, szigorúan figyelnek a vízbiztonságra és a természetvédelemre.

Az utazás a Pegasus Airlines-al 59251 ft. Ezen az áron elérhető utazási dátumok:indulás szeptember 11-én vagy 17-én, vissza út:  szeptember 24,25, 27, 29, október 1.
A dátum kiválasztás után nincs is más dolgunk, mint eldönteni, hogy melyik part is lenne álmaink netovábbja. Szállást az igényeink, és a pénztárcánk szerint könnyen találhatunk például a trivago.hu oldalon.
Egy kis segítség a megfelelő úti cél kiválasztásához:

A homokos partok szerelmese vagy?Szereted a nyüzsgést, programokat?
Neked való az egyik leghosszabb (10km), és legkedveltebb Lara strand;
vagy az Incekum, amit a legszebbként aposztrofálnak, tökéletesen beteljesíti a megszállott strandolók minden álmát; a Belek strand 16 km-en húzódó fehér homokos strand,fenyőfák koszorújában, a golf szerelmeseinek is paradicsoma;a Kemer strand közelében kevés a látnivaló, a strandolás szerelmesei viszont igazi királynak és királynőnek érezhetik magukat;a Kleopátra strand, az egyik leginkább családbarát; a Konyaalti strandon kicsit távol lehetünk a nyári tömegtől, az egyik felén aquapark, játszótér és akvárium is várja a látogatókat, hasonlóan kedvelt a Buchut Ölu Deniz is. Mindegyikre jellemző, a finom homok, néhol homok apró kaviccsal, sok program lehetőség: vízisí, jet ski, kajak, szörf, játszótér, lassan mélyülő víz, pezsgő élet.

Nem vonz a nyüzsgés? Jobban szereted a nyugodt pihenést, a természetes, nyugodt partokat?
Erre az egyik legjobb példa a Patara strand. A 12 km hossz strandot lágy homokdűnék, és fodrozódó hullámok jellemzik. Természetvédelmi oltalom alatt áll, így ott nem épülhetnek szállodák. Az utazók a szomszédos falu családi panzióit és szállóit keresik fel.
Az Olympos strand egy nemzeti park területén belül fekszik. Itt nincsenek szállodák, éttermek, csak az érintetlen homokos-kavicsos part és mögöttük a hegyek. Természeti látnivalókban gazdag, felfedezésükre biztos nem elég egy nap. A közelben tudunk apartmanházakat bérelni.
Ugyanilyen természetes környezet jellemzi a Dalyantól délre található Iztuzu is.

Szereted az érdekes látnivalókat csodálatos tengerpartokkal kombinálni?
Phaselis strand: A Török-riviéra egyik leggyönyörűbb strandja, mely az antalyai repülőtértől 45km-re, Kemer belvárosától 10 km-re fekzik. A gyönyörű erdős környezet, a titokzatos antik romok és a kristálytiszta vizű tenger elbűvölik a látogatókat. Az ókorban ez volt a legfontosabb kikötőváros a nyugati parton, majd az idők során jelentéktelenné vált, de a város romjai a mai napig fenn maradt.
Antalya a riviéra fővárosa. Legfontosabb látnivalója az i.sz.130-ban épült Hadrianus-kapu és a szeldzsuk törökök által épített, városfallal körülvett óvárosi bazár. Tengerpartjai a már fent említett Lara Beach és a Konyaalti Beach ahol homokos és kavicsos részek váltakoznak.
A már szintén említett Belek közelében lévő Apszendoszon található a világ legjobb állapotban fennmaradt ókori színháza, és Perge ősi hettita városa is. Legfőbb látnivalók itt a szép állapotban megmaradt hellén városkapuk, és Kis-Ázsia legnagyobb ókori stadionja.
Antalyatól 70km-re találató Side i.e. 7. században alapított antik városa. Gazdagságáról az antik színház, valamint Apolló és Athéné tengerparton álló templomai tanúskodnak. Raftingolhatunk a Köprülü kanyon hegyei közötti kristálytiszta vízen, vagy megnézhetjük a Sidétől 13 km-re, Managvatban lévő csodálatos romantikus vízesést.
Alanya- Kleopátra nászajándéka szintén bővelkedik látnivalókban. A város jelképe a nyolcszögletű Vörös Torony éj az aljában lévő Etnográfiai Múzeum, a lenyűgöző kilátást nyújtó Citadella, az egyedülálló, műemlékvédelem alatt álló, sziklába vájt hajógyár, az Archeológiai Múzeum, Kemal Atatürk háza. Leghíresebb strandja a már említett Kleopátra strand. A felsorolást pedig szinte a végtelenségig folytathatnám. Itt biztosan mindenki talál izgalmas látnivalókat.


A jegyek ára nagyon gyorsan emelkedik, tanácsos gyorsan dönteni!

Jó utat kíván a Kicsi a világ csapata!








2014. szeptember 7., vasárnap

Töltsön el egy hétvégét Kelet-Európa kulturális központjában, Kijevben! Repülőjegyek most csak 22.980 forintért! Október 24-26.



Ha igazán szeretne egy kis kulturális feltöltődést, akkor itt a ragyogó lehetőség. A kontinens egyik legrégibb és nyolcadik legnagyobb városa várja az új felfedezők érkezését. A hely, amit a kommunizmus nem csak megérintett, hanem a maga formájára mintázott, egy hely, ami mégis a legtöbbet fejlődött a Szovjetunió felbomlása óta. Ahol a kelet keveredik a nyugattal, a palotaszerű épületek a panelokkal. Mégis elbűvülő, magával ragadó:

Kijev

Pár hónapja a tv készülékeknél százezrek figyelték a Majdan téren történteteket, mára itt a lehetőség, hogy mindannyian eljuthassunk oda és részesei lehessünk a közelmúlt történéseinek. A tüntetések véget értek (illetve jópárszáz kilométerrel arrébb háborúvá alakultak), Kijev megnyugodott és éli tovább a nagyvárosok nyüzsgő életét. Mindennapjait átitatja a vallás, így nem meglepő, hogy gyakoriak a szebbnél szebb templomok. Vendégszerető emberekkel találkozhatunk mindenhol és jópár dologgal, amit mi már elfelejtettünk, de életünk része volt 20 évvel ezelőtt. Tökéletes lehetőség akár karácsonyo bevásárlásra is, hiszen az ukrán hrivnya árfolyama az elmúlt év eseményei miatt jelentősen csökkent, bevásárlóközpontokból pedig nincs hiány, a három metróvonal pedig jelenősen megkönnyíti a közlekedésünket.

Szállást akár ebben a központi szállodában is lehet két éjszakára 20 ezer forint körül találni, de további lehetőségek után is érdemes kutatni nagyobb csoportok számára, a booking.com rengeteg magán apartmant listáz, melyek a szállodai áraknak jócskán alámehetnek. A repülést közvetlen járattal a Wizz Air biztosítja, mely október 24-26 között rendkívűl jutányos 22 980 forintos áron szállítja az utasokat (vigyázat, az ár a foglaltság függvényében változhat). A legjobb minőségű vodkák pedig ennek töredékéért érhetőek el :)

Jó utat kíván a kicsi a világ csapata!

2014. szeptember 6., szombat

Tökéletes tengerpart, jó áron? Megtaláltuk! Pattaya 144 640 forintért.



Gondoltam nézek valami jó kis tengerpartot Európában, ami a maximalisták igényeit is kielégítheti. Egy igazi nyaralóhelyet, ami a legfontosabb dolgokat tudja: jó ételek, csinos lányok, garantáltan jó idő. Sajnos ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek gondolnánk, hiszen ki szeretné elrontani a nyaralását azzal, hogy várja az eső végét vagy azt számolgatja, hogy milyen drága a nyugágy/koktél/szállás. Van megoldás a gondoltalan nyaralásra.

Pattaya. Elég csak a szokványos sztereotípiákat előszedni: Szép lányok? Pipa. Csodálatos ételek? Pipa. Szuper idő? Pipa. Kellemes árak? Pipa. Messze van? Ó, igen. ez egy probléma. Erre nyújt megoldást a Turkish Airlines, amely kíváló utazási idővel (14 óra oda, 13 vissza, egy átszállással - azért ez nem olyan veszélyes. Sopron-Záhony rossz csatlakozással szerintem simán hozza ezt az időt) és nagyon jó áron visz el Thaiföld egyik legszebb tengerpartjára. Nem is tudom mit dícsérjek előbb, a légitársaságot vagy a tengerpartot...kezdjük az előzővel. Minőségi francia borok, kb. 8-10 féle menü, kényelmes lábhely jellemzi a légitársaságot, melyet az elmúlt időszakban több alkalommal európa legjobb légitársaságának választottak. A tengerpartról pedig mindenki nézzen nyugodtan képeket, nem fog csalódni.

144 640 forint pedig igazán jól hangzik mindezért. Én szeptember 15 és 27 között néztem, de ebben az időszakban több hasonló hosszúságú utazásra is nagyjából ugyanez az ár jön ki. Erre már csak két költséget kell rászámolni.
Bangkok repterére visz a légitársaság, ahonnan egy óra buszozással lehet lejutni Pattayára, ami óránként közlekedik a reptérről. El sem lehet rontani. Az ára 800 forint körül van. A szállás a helyi normáknak megfelelően alakul, éjszakánként 10 ezer forintért kaphatunk jó minőségűt, nomeg mindent, amit egy négy csillagos szálloda nyújtani tud. Akár ezt is.20 ezer forintos éjszakánkénti árért luxus ellátást várhatunk el. Az árak természetesen két főre vontakoznak.

Jó utat!


San Francisco, a legtrendibb város! Most szuper áron, mindössze 167 155 forintért elérhető! Október 23 - November 2



Ha Friscóba mész, ne felejts el virágot tűzni a hajadba, mondja Scott McKenzie méltán híres hippi himnusza. Bár a világ legtöbb helyén inkább megmosolyognák az embert, ez Kalifornia gyöngyszemére egyeltalán nem igaz. A világ meleg-transznemű-biszexualis közösség fővárosa méltán lehet büszke toleranciájára. Itt kényelmesen megfér egymás mellett minden rassz és gondolat, nem véletlen, hogy Szilikon-völgy megtelt a világ legnagyobb cégeivel.

Itt a lehetőség mindenkinek, hogy jó áron eljuthasson és megcsodálhassa a hatalmas Golden Gate hidat, a nyüzsgő Union Squarret, tehessen egy sétát a hippi negyedben, bejárhassan Al Capone celláját az Alcatraz börtönben, kilóghasson a híres villamosról vagy akár egy bringát bérelve bejárhassa a várost (csak jó kondiban lévőknek ajánlott). Sportbarátoknak kihagyhatatlan a Golden State Warriors (NBA), San Francisco 49ers (NFL) és a San Francisco Dodgers (MLB) meccseinek egyike.

Általában az árak iskolai szünetek környékén nagyon magasak, de ezzel szembe ment a Delta Airlines csapata, akik most csak 167 155 forintot kérnek egy retúr jegyért (az árak termeszetesen a foglaltság és az amerikai dollár árfolyamának függvényében változhatnak).

San Francisco nem olcsó város, de ügyesen választva a szállodát igazán korrekt árakat találhatunk. A választott időpontra az airbnbt választva hangulatos kis házaik szobáiban tölthetjük el ezt a 10 éjszakát. Egy jó példa: Katt

Aki siet, nem marad le a fantasztikus árakról. Jó utat!




Mit szólnál egy romantikus hétvégéhez Párizsban? Már 16514 ft-ért elutazhatsz!


A Ryanair akciós járataival akár 16514 ft-ért eljuthatsz Párizsba. Sőt ennél olcsóbban is mehetsz, ha nem ragaszkodsz a hétvégéhez. Én a 2014.11.21 - 23 ig tartó hétvégét néztem ki (péntek10:50-es indulás, vasárnap 13:40 es hazaút)  Ha egy kicsit tovább maradnátok : hétfőig 18704ft, szerdáig ugyanúgy 16514ft. A Ryanair honlapján kiválaszthatjátok a nektek tetsző dátumot.

A repülő a Beauvais-ra érkezik. Onnan az út Párizsba jellemzően 1 óra 15 perc. Kint különböző társaságok shuttle buszai várnak, a Ryanair busz 13eur egy útra (minden járat után 20 perccel indul, érvényes repülőjegy kell hozzá), van egyéb busz 16 eur ért is, ezen kívül mikrobuszok és taxi is (100-120 eur nappal, 140-160 eur éjjel). Vonattal is mehetünk. Először el kell jutnunk taxival 11eur vagy busszal 4 eur. Innen a vonat 12 eur, 30-60 percenként közlekedik, és a Paris Nord állomásra visz, menetidő 70-80 perc.

Ugyanerre a hétvégére egy másik jó lehetőség az Easyjet járata, ami ugyan dágább, 24747ft, ez viszont a Charles De Gaulle-ra érkezik. Innen a vonat 9.75 eur-ért visz be a városba. A shuttle buszok 18-22 eur, Roissybus 8 eur, Air France busz 12-13 eur, taxi 30-40 eur, és maximum 3 főt vihet egyszerre.

A szállás árak elég magasak Párizsban. A szállodák nagyjából 26000ft-tól kezdődnek, sokszor a külvárosban, vagy közös fürdővel. Jó lehetőség lehet magánszállásokat választani. Ezek legtöbbször jó helyen vannak, igényesen kialakítva. Itt van például egy, kilátással az Eiffel toronyra 20245ft/éj áron, az airbnb oldalon rengeteg lehetőség közül választhattok. Jellemzően kicsik, a szállodai szobák, és a magánszállások egyaránt. Metróval gyakorlatilag mindent el lehet érni. Egy mertojegy 1.70 eur-ba kerül. Vannak egész napos és több napos kombinációk. Paris Pass is váltható, az ára mondjuk elég borsos. Egy két napos, a 7 legnépszerűbb látnivalót és korlátlan metró használatot tartalmazó kártya 158 eur.

Vigyázat! Gyorsan fogynak a jegyek!

2014. szeptember 5., péntek

Pakolj Szívem! Indulunk Korfura!


Te dolgoztál, amíg más nyaralt? Vagy nem volt kedved a tömött tengerpartokhoz?  Wizzair járat + szállás akcióval már 100398 ft-ért elutazhatsz egy hétre. Nincs idő hezitálni, vasárnap indulni kell! (2014.09.07 - 2014.09.14)
A hőmérséklet még mindig 23-28 fok körül van, sok napos órával. Ezek az utolsó repülőjegyek, mindet elkapkodták.
Ha még nem sikerült eldönteni itt egy kis segítség szintén a wizzair-től. Korfu nevezetességei video.

A repülőtérről különböző buszokkal, autókkal viszik az utasokat, és a legtöbb szállodának van saját transzferjárata is. Az árakról mindenképpen érdemes korábban tájékozódni.

Lenne kedved Rómába utazni 6199ft-ért?





Rómát látni és meghalni!- tartja a mondás. Nincs is szükség kedvcsinálóra, hiszen mindenki tudja, hogy mennyi csoda várja itt : Colosseum, Vatikánl, Pantheon, Spanyol lépcső, Tevi-kút, Szt. Péter Bazilika, Angyaltemplom... és még sorolhatnám. Az utánozhatatlanul finom eredeti olasz pizzáról és pastaról nem is beszélve.

A Ryanair akciót hirdetett, amely nem csak Rómára vonatkozik, számtalan más úti cél is szerepel benne. Mindenki eldöntheti, hogy mennyi időt szeretne/tud eltölteni a kiválasztott helyen, az ár ettől függően változhat. Ha rugalmasak vagyunk akár  12454 ft-ból is kihozhatjuk oda-vissza. Az általam választott példa dátum: 2014.11.07- 2014.11.11.

A szállás nem túl olcsó, a szobák általában nagyon kicsit, de itt is találhatunk megfelelőt, akár hostelt, magán szállást, vagy hotelt keresünk. A személyes kedvencem a Hotel Ginevra, ami 56448 ft 4 északára, két fővel számolva. Véleményem szerint (tapasztaltam) a központi vasútállomás, a Termini közelében a legjobb megszállni. Ide érkeznek a buszok/vonatok a repülőtérről, sok látnivaló gyalog is közel van, a többit pedig a szintén közeli metróval könnyű elérni, nem utolsó sorban pedig itt még találunk mérsékelt árú szállásokat.

A repülőtérről, jelen esetben a Ciampinoról legegyszerűbben a Terravision busztársaság járataival juthat
unk be a városba. 20 perces út, ha előre megvesszük a jegyet az interneten 4, oda.vissza 8 euro. Ugyanez a helyszínen 6 ill. 11 eur.

Tehát egy 4 éjszakás római vakáció november 7 -től november 11-ig 43280 ft/fő.

Siess nagyon fogynak a jegyek!!!!