2014. november 14., péntek

Ismerd meg Thaiföld ezer arcát! A Qatar Airways-el 126 900 ft-tól!




Gyönyörű buddhista templomok, modern felhőkarcolók, mindig mosolygó emberek, vasárnaponként ingyenes szabadtéri szimfonikus piknik a parkokban, mindenhol piaci forgatag, gyönyörű tengerpartok, decemberben 30 fok! Ez Thaiföld dióhéjban. Valójában pedig ennél sokkal több!

Ismerd meg ezt ezer arcú országot! Most a Qatar Airways-el 126900 ft-tól találhatsz repülőjegyeket.
November 30-ig kell foglalni, az utazást pedig dec. 1. és 15. között kell megkezdeni.


Bangkok, thai nyelven az "angyalok városa" (Krung Thep), a modern és az ősi világ fantasztikus ötvözete, óriási pezsgő forgatag tele mindig mosolygó emberekkel, és rengeteg izgalmas látnivalóval. Minden igényt kielégít. Igazi Ázsia érzés.
Decemberben az egyébként is mindenhol mindent árulók között megjelennek a karácsonyi kiegészítők, a plázák is karácsonyi díszbe öltöznek.
Dec. 5-én ünneplik a király születésnapját egy hatalmas, szó szerint országra szóló bulival.
Vasárnaponként ingyenes szabadtéri szimfonikus piknikben lehet részünk a város parkjaiban.
Egyéb izgalmas programot is találhatunk például itt.


A város alapvetően biztonságos. Vannak persze akik ügyes trükkökkel szeretnék rávenni a turistákat erre-arra. Ne dőljünk be, ha valaki mondjuk az egyik látványosság előtt azt mondja, hogy most zárva van és csak délután nyit ki, cserébe az ő tuk-tukos barátja szívesen elvisz egy másik látványossághoz valóban igen kedvező áron, mert hamarosan ékszerboltokban, és egyéb üzletekben találjuk magunkat, ahol persze nem kell semmit sem venni, csak körülnézni. Ha valakiben él a segítő szándék egy tuk-tokossal így is meg lehet egyezni a kedvező fuvardíjban. Ők ugyanis ezért jutalékot kapnak. Ha időszakos művészeti kiállításra invitálnak ugyanígy járhatunk, és természetesen mindenhonnan elég nehéz üres kézzel távozni. A taxisnak mindig szóljunk, hogy kapcsolja be a taxiórát, csúcsidőben viszont nem érdemes taxiba ülni, hatalmas ugyanis a dugó.
Az éjszakai élet nagyon színes és változatos. A nappal fehérneműt árulók felcsapják a diszkógömböt, átalakítanak ezt-azt a pulton és azonnal utcai bárpulttá változnak. Vigalmi negyedek helyett vigalmi utcák vannak a városban több helyen is. Mindenki megtalálja a kedve szerinti szórakozást a különböző puboktól a jazz bárokon, koncerteken, hagyományos táncelőadásokon át a night clubokig.

A városban a legjobb, hogy semmi nincs elkülönülve, minden mindennel megfér, a vigalmi utca sarkában az élelmiszerbolt, a modern felhőkarcoló lábánál a kis biciklis kocsiról ételt áruló, és persze ott elkészítő büfések, a fler székeken ebédelő öltönyösök, a pláza árnyékában meghúzódó kicsi, régimódi ház, vagy templom. Egy hatalmas fantasztikus olvasztótégely.

Aki tovább indulna a tengerpartok irányába az Air Asia-nál könnyen talál repülőt a szigetekre is akár 15-20-25000 ft-ért. Itt kaphatunk egy kis segítséget a számunkra legmegfelelőbb strand vagy egyéb program kiválasztásához.

Ázsiai szálláskeresésre az Agoda a legmegfelelőbb, de természetesen érdemes összevetni az árakat a többi oldallal is.

Ne hagyjátok ki, ilyen áron ritkán lehet Bangkokba utazni!
Másrészt pedig nincs is annál jobb (menőbb), mint télből a nyárba utazni..

Jó utazást kíván a Kicsi a világ csapata!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése